2008. szeptember 29., hétfő

MESKA


Mindenféle Egyedi Saját Készítésű Alkotás

Nem haladok betervezett és elkezdett munkáimmal magánéleti gondok miatt. Ezért csúszik a bolt oldalam nyitása.
Viszont szándékosan tettem be a MESKA linkelt képét jóval korábban.
Nagyon tetszik az egész rendszere, felépítése és sok szép holmi kapható, bárkinek érdemes benéznie.
Tetszik, hogy pl. akár csak színek, vagy jellemző címszavak alapján is rendszerezve kínálja a teljes árukészletet.
Nagyon ajánlom mindenkinek, akár eladni valója van, akár vásárolni szándékozik.
Remélem, hogy egyre többen csatlakoznak és egyre inkább ismert, elismert lesz az áruház.


2008. szeptember 27., szombat

Ünnep


Pont egy hónapja tettem számlálót a blogomba.
De nem is ez az ünneplés oka, hanem az, hogy átlépte az 1.000-t. (Az alsó számol helyesen.)
Tudom, nem olyan nagy dolog, de nekem igen, nem számítottam erre a kezdetkor
(2008. július 19. szombat).
Ezért aki erre jár, annak itt egy kis süti és kávé (vagy tea), bár nem én "sütöttem", a netcukrászdából "vettem". Garantáltan kalóriamentes!

"Jó étvágyat!"

/Ha "ízlett", a recept itt található. /


Vagyok

Ideje már írnom, mutatnom valamit. Egyszerre dolgozom több befejeznivalón, közben újat is kezdtem. Nem szeretek félkész munkákat megmutatni, még ha talán lehetne belőle tanulni másoknak is. Hülyeség, tudom.
A másikféle ténykedésem a pakolászás, rendezkedés. Ha keresek egy bizonyos anyagot, kelléket, komoly fejtörést okoz, hol is találom. Na nem azért, mert rendetlen vagyok, hanem mert különböző helyekre dugdosom a kisfiam miatt, hogy ne rámolja ki, vagy le. Nagyon szereti pl. a szétválogatott gombjaimat összeborogatni, ágy mögé szórni, szétseperni, apró gyöngyöket kiborogatni, szalagokat letekerni, varrógép alkatrészes dobozt kirámolni, gombostűket a gép réseibe dugdosni.
Annyira jó lenne egy külön (kulcsra zárható) nagy szoba csak a varrászatnak! Az egyik fala végig polcos lenne, az összes anyagom így áttekinthető és elérhető lenne könnyen. Egy helyen lennének a kellékek, könyvek, újságok, vasalás, ruhaállvány. De még ennél is fontosabb lenne folyamatosan alkotni tudni, amire szintén nincs lehetőségem amióta (egyedülálló) anya vagyok. Pedig anyagilag is fontos lenne! Sokszor érzem úgy, hogy kezem-lábam meg van kötve, hiába szaladnék. Csak álmodozom, mást nem tehetek... Talán majd, ha nyugdíjas leszek, lesz idő mindenre, ha megérem és még lesz hozzá egészségem.

A halacskánk is csak tűri némán a sorsát és még csak panaszkodni sem tud.
Lehet, hogy meg van elégedve mindennel?

2008. szeptember 21., vasárnap

Babák a Meseboltból

Nagyon gyors voltam. A péntek délután vásárolt kis egységcsomagocskák nem hagytak nyugodni, muszáj volt mindkettőt megvarrnom.
A pipacsmanót a lányom kedvéért, ezt ő választotta, a másikat én. Kicsit hozzáadtam saját magamból, nem pont olyanok, mint a boltban látott mintadarabok.
Háááát, van velük munka, de megéri!
Szeretnék még hasonlókat és nagyobbakat készíteni.
Gyakorláson túl vagyok...



2008. szeptember 20., szombat

Küldetés teljesítve





















Tegnap szerencsésen megjártuk az nagy magyar fővárost oda-vissza.

A városligeti Közlekedési Múzeumban vehette át kislányom egy országos rajzpályázat egyik különdíját, melyet három minisztérium közösen rendezett és hírdetett meg az elmúlt tanév végén. Nyeremény: roller, póló, sapka, biztonsági mellény és karkötő (ez lemaradt a képről). Kicsit szétnéztünk, ettünk-ittunk, lufikat is kaptunk, nagyon kitettek magukért a házigazdák.
Aztán irány a metró, két üzlet fért bele még a napba vonatindulásig. Jót ácsingóztam, de azért vásároltam is. Sajnos a varrógépes boltban nem kaptam stoppoló talpat, de megrendelhettem, postán majd küldik hamarosan.

Röviden ennyi a tegnapi program.























2008. szeptember 16., kedd

Akadályok


Annyira szeretnék már normálisan dolgozni, de mindig közbejön valami. Hihetetlen, hogy egy hete készül apránként ez a Meskára szánt holmi és hol van még a többi?! Még ez sincsen ám kész!



A hétvégén összeszedtem magam és megvarrtam anyukámnak a dirib-darab sötétítőt, mert pár hete ígérgettem már. Miután sikeresen bejutottam a pincébe, felkerült az anyag is hozzá a lakásba. Ez még a párnavarrós időszakból való lakástextil maradékok maradéka. Ennyiféle mintázattal készült ez az anyag, a mintadabkákat varrtam össze. A másik oldala nekem jobban tetszene, ami pont a negatívja ennek, így a világosabb szín dominálna, de anyukámnak direkt a sötét szín kell. Örülök, hogy ez meglett!


Ki tudja, hogy lehet egy napból kettőt-hármat csinálni?
Szóljon feltétlenül, mert szörnyen le vagyok maradva mindennel!!!

Számláló




Nagyon örültem, amikor nekem is lett számlálóm. Valakinek a blogjában ráklikkeltem és mindjárt elő is bújt az oldal, ahonnan szereztem egyet magamnak.
Tegnapelőtt valamiért vacakolt, nem mutatott semmit. Akkor tettem be egy időközben talált másik weboldal aranyos figurásakat tartalmazó készletéből egyet helyette.
(Hű, ezt oszt jól megaszontam!)
Aztán az előzőt pár óra múlva leraktam az oldalam aljára. Most a kettő nem egyforma számot mutat, pedig egymáshoz hangoltam őket. Rájöttem, a kis aranyos cicás számlálóm a saját látogatásaimat is méri!
Tehát az alsó mutatja a tényleges, mások általi látogatásokat.
Hagyom mindkettőt, mert az alsó az csak sima, egyszerű sajnos, nem ad lehetőséget cifrázni a dolgot, a másiknál viszont bármikor változtathatom a megjelenését, olyan sok-sok cukika létezik belőlük!


2008. szeptember 12., péntek

Való világ


Nem lóghatok mindig a neten, kihagytam pár napot. De nem tétlenkedtem a valós létemben. Folyamatosan ötleteltem és ötleteltem. Valahogy nagyon sok jött és muszáj volt írni-rajzolni, nehogy elfelejtsem őket. Nagyon szeretnék már én is nyitni a Meskán, hátha szerencsém lesz hozzá. Ezért agyalok kisebb dolgokon, amiket könnyű postára adni. ( A kis optimista! ) Bár már ott tartanék!!!
Szóval dolgozom, csak még nem látszom ki belőle, nincs mit fotózni...

Majd' elfelejtettem! Kislányom rajzpályázaton nyert egy rollert, tegnapelőtt tudtuk meg! Utazunk érte a nagy fővárosba jövő héten a díjátadó ünnepségre.
Gondoltam, kellemeset a hasznossal - mivel fizetik az utazást -, egy kis "szakmai" körút is belefér a napba.
Szeretnék beszerezni néhány dolgot...


2008. szeptember 7., vasárnap

Gyöngyöcskéim a képtárban


Csak próbálkozások, gyakorlómunkák, de azért mégiscsak az enyémek.
Jó lenne sok-sok idő ezzel is foglalkozni! Addig is marad a gyűjtögetés hozzávalókból.


2008. szeptember 6., szombat

Hímeztem



Nagyon ritkán fordul elő velem ez a meglehetősen időigényes és szemrontó tevékenység. De nagyon tetszik! Most is csak azért, mert jó ideje (évek óta) hevert már szegényke félkészen. Pár éve indult a MODERN KERESZTÖLTÉS c. hetente megjelenő, dossziéba gyűjthető sorozat. Az első számhoz járt még ez a kis anyag és akkor választottam ki ezt a gombás mintát. Valamibe szeretném belevarrni, még gondolkodom...

2008. szeptember 5., péntek

Varróskuckó

Láttam már pár csodavarrógépet itt a blogokban és hozzá méltó takaros alkotó szobákat. Talán hozzám is bekukkant, akit érdekel.
Bár nem büszkélkedhetem se tágas hellyel, se szuperszónikus gépekkel. Valamikor nagyobb helyen dolgoztam, bár igaz, az nem a sajátom volt, csak albérlet(ek).
Ez a gardróbszoba a lakásban, először nem ide rendezkedtem be, de időnként szeretem átrendezni a lakást.


Kétoldalt a rózsaszín mintás függönyök mögött ruhák lógnak vállfákon, faltól-falig rúdon. Alattuk polcok, tele várólistás anyagokkal. Fölöttük is polcok körben, mindenféle egyebekkel megrakva.
Amiknek az alja belelóg még a képbe, azok a hópihe szoknyácskák és a szarvasjelmezek.

Itt szoktam szabni: 6 nagy anyagokkal teli, letakart dobozon egy kimaradt polc az elemes bútorból = szabóasztal. (Lányom éppen játszik a géppel.) A falipolcokon dossziékba rendezve áll varrótudományom papírjainak egy része. ( A többi nem látszik.)


A jelmezeim. Vagyis egy része.

Nagyon jó lenne mindent egy tágas szobában tárolni, nem tudom lesz-e rá módom még valaha... Csak álmodozom...

2008. szeptember 4., csütörtök

Kalu-kalu ( Kalumon ) kész!

Na szóval megszületett a kis cukika!
Mindjárt szükség volt némi "zsírleszívásra" és nyakplasztikára, hogy jobban hasonlítson önmagára.
Túléltük a műtéteket, jöhetett a fotózás.
Hiába, a sztárok élete már csak ilyen!
( A következőt már másképp csinálnám, kicsit nem stimmelnek az arányai,
de a gyerekeim így is szinte összevesztek rajta. )



2008. szeptember 3., szerda

ÖRÜLÜNK!

Már kb. két hete tudjuk kislányommal a rajztanárnője e-mailjéből, hogy Bogi nyert egy mobilt.
Ma jött meg a csomag a suliba!
Íme a tartalma, a kísérőlevélben olvashatók a részletek.
Talán fölösleges leírnom, hogy mennyire ÖRÜLÜNK!!!




2008. szeptember 2., kedd

Kalumon


Ez a kis figura mostanában lányom kedvence. Egyik rajzfilm csatornán szerepel esténként. Nem tudtam kikerülni sehogyan sem, hogy ne kelljen megvarrnom! Annyit nyaggatott már érte, hogy hozzákezdtem.
Idáig jutottam ma este:


Az arca hímzőgéppel lenne az igazi, de mivel nincs, maradt a Vliesofix-es megoldás. A gépem nem igazán remekel cikk-cakkozásból, nem tudom, hogyan fog sikerülni az applikálás...


KÁLU-KÁLU! KÁLULULUUU!
( Így szokott beszélni Kalumon )


2008. szeptember 1., hétfő

Minden kezdet nehéz

Vége a szünidőnek , szabadságomnak. A lánykám új tanítónéni pároshoz, új tanterembe került az osztályával. Időbe telik, mire megszokja és én is megbarátkozom az új helyzettel. Nagyon hiányzik a korábbi két év során megszeretett MINDEN, ami most már más.

Kisfiam pedig ma kezdte az ovis életet, a kiscsoportot. Pontosabban csak kezdte volna, ha nem cibál ordítva a kijárat felé! Nem maradt ott... Talán holnap jobban sikerül, ha ordít is, kicsit már ott kell hagynom. Aztán lassan egyre tovább fogja bírni. Gondolja az óvónéni. Én ebben egyáltalán nem vagyok biztos!!!
Ja, és ez a jele, házikó.


Én meg csak dolgozni mentem újra, sírás nélkül...

Látogatóim (2008.08.27-től)

Képtáram / GALLERY (my creations)

Képtáram / GALLERY (my creations)
Kellemes nézelődést!