2009. augusztus 29., szombat

A kedvencem


Akkor ahogy ígértem, íme az első varrományom, amit magamnak készítettem.
De előtte tudni kell rólam, hogy éveken át csak nadrágokban jártam, meg olyan cuccokban, amik ápoltak és eltakartak. Aztán gondoltam egy nagyot tavasszal, hogy ideje nagyon megváltoznom. Lement rólam szépen, nyugisan, mindenféle görcsölés nélkül 13 kiló. Na ekkor előszedtem a régi holmikat, mivel mit lehetne kezdeni. Ez a ruha is így született.

Volt egy türkizkék (egyik kedvenc szinem!) vállpántos gyűrtselyem egyszerű ruhám. Talán kétszer volt rajtam összvissz. Mell alatt elvágtam, az így kapott szoknyarészt hosszas számolgatás, méricskélés árán beraktam-szűkítettem a vágás vonalán jó passzosra. Na ez volt az átalakítás legutálatosabb része, mert nem akartam nagy anyagrétegeket a gyomromra pakolni.
Aztán elővettem ezt a nekem nagyon tetsző virágmintás, elasztikus tüllt, amit korábban vettem, mert megtetszett, de még fogalmam nem volt, hogy mi lesz majd belőle. Egy régi jó szaásmintám alapján kiszabtam a ruha külső szoknyarészeit, 8 egyfofma cikkből áll. Annyira jó ez az anyag, lágy esése van, nem foszlik, ezért nincs is szegve az alja. Viszont meg kellett bírkózni azzal, hogy nagyon nagyon elasztikus! Ez a varrásnál volt csak gond kicsit.
Összevarrtam a két szoknyarészt a felső vonalon, ami majd a mellrészhez csatlakozik. Ekkor már próbáltam és nagyon tetszett!
A régi felsőrészről lebontottam a vállpántokat és az egész tisztázórészt körben. Rászabtam-kínlódtam a virágos tüllt, igazítottam a szűkítőkön, átszabtam "V"-re a kivágást elöl. A többivel nem szaporítom a szót.

A fotókról: Nem látszik, de a babán a ruhámat hátul nem tudtam összecipzározni, mert másak a méreteink. Szóval rajtam másképp áll, mert vékonyabb a derekam, mint neki, de a csípőm meg szélesebb. Önmagamat nem tudom fotózni sajnos. Amúgy kb. térdig ér alul.
Azt is elárulom, hogy kb. 20 éve nem hordtam magassarkú cipőket, csak az esküvőmön. Na most ehhez is nagy kedvet kaptam. De elsőre egy olcsóbbat vettem próbaképpen, hogy nem tudni, hogyan viselem el. Meglepően jól, tehát fogok még venni. Ezzel a fehér szandállal vettem fel a ruhát és a türkiz strassz fülbevalóval. Imádom a strasszokat, ha még nem írtam volna! Bárhol, bármilyen formában, színben.

Megérte a fáradozást a ruha teljes átalakítása, átváltoztatása, mert nagy sikerem volt benne eddig. Nekem is tetszik, szeretem!
Hát ennyit elsőre, kicsit sokat írtam...

8 megjegyzés:

Bea írta...

Le a kalappal! Nagyon jó lett a ruha! Sokszor az átalakítás ezerszer több munkával jár, mintha újat varrtál volna, de a végeredmény megérte!!:))

Princi írta...

Köszi! Én is azon gondolkodtam közben végig, hogy sokkal egyszerűbb lett volna minden darabot új anyagból varrni, mert így bontogatni, igazgatni kellett sokat. Túl vagyok rajta, utólag meg felejti az ember a nehézségeket!

Ádám írta...

Nagyon csini! :)
Azok a kék virágok az elején miből készültek?

Princi írta...

Hát... művirág(selyem), nem én csináltam. Kislányoknak való hajgumikról szedtem le. Vettem egy nagy halommal egyszer többfélét, mindenféle színben, mert nagyon nagyon olcsó volt, ilyen céllal, hogy majd ruhákra, jelmezekre tök jó lesz.

vadcic írta...

Nagyon jó!!!!
És imádom ezt a színt!
Ügyes vagy.

Edige írta...

Nagyon ügyes vagy! Ahogy így leírtad, nem lehetett kis munka...

Barbi írta...

Gyönyörű ez a ruha! Egyébként csinos, vékony vagy, ne takargasd magad! :D

Princi írta...

Köszönöm, most már nem takargatom, mert lementek a kilók, de előtte kellett.

Látogatóim (2008.08.27-től)

Képtáram / GALLERY (my creations)

Képtáram / GALLERY (my creations)
Kellemes nézelődést!