2008. október 27., hétfő

Megadom magam


Mivel nem tudok mostanában varrni, egyéb újdonságot sem tudok mutatni, utólag játszom egy kis pécpéct.
Vagyis mégiscsak írok magamról 7 dolgot, de nem küldöm tovább a játékot senkinek. Mert hogy nincs kinek, mindenkit elért már.

1. Valami fatális tévedés folytán kb. 100 évvel később születtem meg, mint kellett volna. Nem igazán érzem jól magam ebben a korban. Ha lehetne, visszamennék időben a saját világomba. Persze azt hiszem rengeteg dolog hiányozna, amit itt már megszoktam, de az is lehet, hogy nem, csak ha a mostani tudatommal mennék vissza. Viszont félek, hogy nem egy gazdag grófnő lennék, vagy ilyesmi, aki bálokba jár, hanem csak egy koszos cseléd. (Akkor inkább itt maradnék...)

2. Az előzőből következik, hogy utálom a mai divatot, pl. a jellegtelen, fantáziátlan kombinéruhákat, a tépett egyenfrizurákat, ami nagyon keveseknek áll jól, mégis hordják, a lista hosszú, megkímélek tőle mindenkit.

3. Jónéhány éve nem érdekel az öltözködés. Valamit magamra húzok, mindegy csak takarjon belőlem minél többet. Nem igénytelenségből teszem. Amilyen ruhákban igazán szeretnék járni, azokban azt hiszem nevetséges lennék. Fiatalon még hordtam, akkor jól állt.

4. Szeretem a gyönyörűséges fehérneműket és mindent, ami nagyon nőies. De már nincs kinek felvennem és az alakom sem illik ezekhez sajnos.

5. Utálom a feketét, ami mindenki szerint roppant elegáns és örök divat. Számomra a nagy gyászos Semmit jelenti, ami mindent és mindenkit elnyel (mint a Végtelen történet c. mesében Fantáziaországot) . Csak kiegészítőszínként viselem el és csak deréktól lefelé.

6. Hiszek Istenben, a Teremtésben és hogy egyszer igazságot fog szolgáltatni és minden titokra fény derül. Szeretek álmodozni, szeretem a meséket, a játékbabákat, a csillogó dolgokat, a virágokat, és a FEHÉRet (Talán ez mind tudatalatti menekülés a sokszor nagyon is mocskos, taszító valós világból.). Meg szeretek minden világos és élénk színt, a romantikus holmikat, az ananászt, a rántottsajtot tartárral, a kólát, a reformkajákat.

7. Irtózom a húsbolt látványától, életemben még csirkét nem vágtam és nem is fogok. De mivel a kislányom húst hússal enne, nem száműzhetem a konyhából a húsféléket. Ugyanígy irtózom a műtétek, balesetek látványától is, ha véletlenül mégis meglátom, nagyon rosszul leszek, vagy el is ájulok.

+1. Szeretem a szép, kellemes, szelíd dolgokat, a rendet, tisztaságot, a becsületes, jóérzésű, józan életű, tiszta tekintetű embereket, a kisbabákat, a lélekszépítő (nem erőszakos) ZENÉT, az érzelmi, emberi mondanivalót tartalmazó filmeket, könyveket.

+2. Gyűlölöm az erőszak minden formáját (akció- és egyéb szemétrevaló filmek, rockzene és társai, politika, stb.), a dohányfüstöt, a járdán figyelmetlenül biciklizőket, az utcán szemetelőket, a falfirkálókat, rongálókat, az utcán, liftben köpködőket, az ügyeskedő ingyenélő gazember öltönyösöket, az igazságtalanság minden formáját.

+3. Vágyom arra, hogy én oszthassam be a saját időmet, én élhessem magamnak a saját életemet, megvalósíthassam a saját terveimet, teljesüljenek a reménytelen vágyaim.

+tényleg utolsó: Az élet vihara elvitte a pianinómat, sokszor hiányzik. Nagyon vágyom egy szintetizátorra és szeretnék dalokat írni. De időm erre se lenne természetesen, csak sokszor röpdösnek-születnek dallamok, hangzások a fejemben, amit jó lenne rögzíteni, kidolgozni.

Azt hiszem ennyi még sok is...

Elnézést az őszinteségért!!!
Nem fogok csodálkozni, ha ezek után nem lesz rám kíváncsi senki sem.
(Ennyi mindent utálni...? Bocsi, rossz időben születtem!)


Hogy valamilyen formában összegezzem mindezeket, íme egy kedves dal.
Egyik kedvenc (Barbie) mesefilmemből, melyben sok szép ruha látható, egyik szereplő egy álmodozó varrólányka, ő legalább csinos és fiatal, megtalálja a boldogságot, a dalszerző
pedig
szokatlan módon egy NŐ : Megan Cavallari

13 megjegyzés:

mmama írta...

Drága ! miért szabadkozol, hogy
ilyen sem vagy, olyan sem vagy,
ezt sem szereted, meg azt sem.
Akik szeretnek ilyennek szeretnek .
Én továbbra is kiváncsi leszek Rád.
Ja és én még öregebb vagyok, még csúnyább vagyok, stb !
De mint tudjuk a szépség belülről fakad .

Névtelen írta...

Kedves Princi!
nagyon szépen köszönöm hogy ennyi mindent megosztottál velünk magadról!
Igazat adok Magdikának teljes mértékben!Minden embernek van hibája,senki sem tökéletes!Akik velünk és körülöttünk élnek így szeretnek és elfogadnak bennünket!Akinek nem teteszünk vmi oknál fogva nem méltó a barátságunkra!!Ezt én is megtanultam már pedig még annyira nem vagyok öreg!:O)
Örülni kell mindennek amivel az élet megajándékoz bennünket!Ha Rosszat hoz el kell fogadnunk fel kell dolgoznunk!
Bocs ha kicsit hosszú voltam!Jó lenne személyesen is megismerni téged!
puszi:Adri

KicsiKató írta...

Én csak azt remélem, hogy amikor ezeet leírtad, akkor épp rossz passzban voltál és valójában van legalább ennyi dolog, ami örömet ad, amitől boldog leszel!!! Mert az fontos, nagyon...

Szép napot neked!:)

zazálea írta...

Szerintem (bár lehet, hogy rossz időben születtél)rossz időpontban írtál, lehet, hogy 1 hét múlva már mást osztanál meg magadról...Egyébként jelzem, hogy mindenben igazad is van, így egyáltalán nem rossz az összkép, maximum őszínte, amit meg szeretünk. :)

Princi írta...

Igazatok van, amúgyis terveztem egy másikat írni, majd este...

Barbi írta...

Nagyon sok gondolatod egybecseng az enyémmel, bár én ezeket nem írtam le, nem is tudnám ilyen jól! Az őszinteségedért pedig ne kérj elnézést, ez a legnagyobb belbecs! Örülök, hogy megosztottad velünk mindezt!

Barbi írta...

Ja, és mégsem én lettem az első, aki a blogolvasók közé jelentkezett, de remélem nem veszed zokon, most már ott vagyok! :-)

Mehike írta...

Kedves Princi! Ahogy olvastam ezeket a sorokat úgy éreztem nagyon sok mindenben hasonlítok Rád. Én sajnos nem tudtam ilyen jól megfogalmazni magamról a lényeget. Időhiányban hozzászólni sem nagyon tudok az írásaidhoz, pedig már egy ideje olvasom a blogjaidat.

Zyzy írta...

Szia!Csatlakozva előttem szólókhoz, én is bízom benne, hogy csak rossz hangulatodban írtad, amit írtál. Legalább ennyi szépnek is kell lenni az életedben, mint amennyi rosszat megtapasztaltál. Pl. a gyerekeid, az ő örömük...
Mindenkinek vannak problémái, gondjai, amiket nehéz feldolgozni, de muszáj. Én nem vagyok ennyire kitárulkozó, de ha ismernéd az én sorsomat, bizony meglepődnél, mert az is nagyon hasonló a tiédhez. Nekem ugyan nem voltak párkapcsolati gondjaim, úgy érzem, megtaláltam azt, akit mellém rendeltek onnan fentről, viszont több éve próbálkozunk, hogy nagyobb legyen a család... Orvosok, vizsgálatok, és nem folytatnám... A vállalkozásommal is voltak gondok, és időszakosan újra és újra elölről kell kezdenem mindent, mint ahogy most is, de nem adom fel, mert amíg van két kezem, addig tudok dolgozni, és bízom benne, hogy sikerül megvalósítani az álmaimat. Te is bízz benne! A "rossz korba születtem" történet nálam is néha előjön, de ez nem igaz. A sorsodat Te választottad, és neked kell alakítanod életed során, és nem számíthatsz senkire, mert azokat a lépéseket, amelyekkel változtatni tudsz, más nem teheti meg helyetted!
Szépek a munkáid, folytasd az eddig elkezdett utat! Ne keseredj el, gondolkozz el azon, mi az ami szép volt az életedben, és mi az ami most szép. Van amit Te elsőre nem is veszel észre, mert neked természetes, de ha egy kicsit elgondolkozol, és ugyanígy leírod, tudni fogod. Azzal foglalkozz, ami számodra szép, és amit szeretnél csinálni, mert ha azt megvalósítod, akkor boldog vagy! Szerencsés vagy, mert tudsz alkotni, és ez nagyon nagy áldás!
Nagyon sokan vannak, akiknek ez nem adatik meg, neked megadatott, úgyhogy ebben bízz, és menni fog!

martimez írta...

Elég jól belejöttél te is a végére,örülök,hogy olvashattam.

Princi írta...

Mind a nyolcan nagyon kedvesek, aranyosak vagytok, nagyon köszönöm a megértő és biztató hozzászólásaitokat! Nem számítottam erre és nagyon örülök Nektek! Akkor most írok egy pozitívabb PC-s hetest...

Amaranta írta...

Szia Hercegnő! HA az szeretnél lenni, érezd annak magad. HA szeretd a szép fehérnemúket, akkor hordd, Önmagadért, és a ruhákat is! Nemcsak fiatalon áll jól naz, amiben jól érzed magad! Tessék a depit jól kidobni az ablakon és éljen a kóla!

Princi írta...

Amaranta, kedves vagy, köszönöm! Igen, éljen a kóla :)))!

Látogatóim (2008.08.27-től)

Képtáram / GALLERY (my creations)

Képtáram / GALLERY (my creations)
Kellemes nézelődést!