2008. július 25., péntek

Párnák a képtárban


Kipárnáztam a képtáram egyik mappáját végre. Nehezen szedtem össze a képeket cd-kről, a gépemből, papírképekről, de most egy kupacba kerültek. Jó sok idő elment vele!
Kb. hat éve kaptam pár zsák lakástextil hulladékot egy függönyüzlet tulajdonosától, hogy varrjak belőlük patchwork díszpárnákat az boltjába eladásra. Amit nem használok fel, nyugodtan kidobhatom. Kaptam hozzá szivacstörmeléket is folyamatosan, meg vatelint. De nem a szokásos módon kellett összeállítani. Maga a belső párna így állt össze: fehér függönyanyag (nem a sötétítő), vatelin, szivacstörmelék, vatelin, függönyanyag. A foltmunkás külső huzatot nem kellett külön bélelni, tűzni, csak ráhúzni a belsőre és bevarrni, cipzár sem kellett. Szerettem csinálni, jól haladtam vele. Minden egyes darabot nem fotóztam le, de azért van bőven mire visszanéznem. Akkor még nem volt digitális fényképezőm, nem láthattam, mennyire sikerült jól, rosszul a felvétel. Kicsit próbáltam most a hibákat korrigálni Photoshoppal, de a sokszor szerencsétlen hátterek maradtak. Erre már nem maradt időm. Holnap talán a ruhák egy részét is felteszem...

3 megjegyzés:

baboo írta...

Nahát, ezek nagyon szépek!! és egyet sem tarthattál meg belőlük? :( mert ezekért biztosan vagyonokat fizettek a boltban, nagyon mutatósak!

és örülök, hogy örültél a golyóbisnak, sikerrel oldottad meg a feladatot! :)

Mamis írta...

Ezek a párnák nagyon szépek!

Princi írta...

Köszönöm, aranyosak vagytok! A rengeteg maradék anyagot tarhattam meg és ennek nagyon örültem. Még mindig van belőle több dobozzal, nagyon szépek.

Látogatóim (2008.08.27-től)

Képtáram / GALLERY (my creations)

Képtáram / GALLERY (my creations)
Kellemes nézelődést!