2008. október 16., csütörtök

Varrás helyett...


... most ezt mutatom. Kaptam én is egy kolléganőmtől.

3 ok, hogy miért utálják a nők a focit:






4 megjegyzés:

Bea írta...

Nagyon jó!!! :-)

Lilang írta...

Hát jah!
Még jó hogy a környékemen nincs focidrukker.... :D
Ezek után :D

KicsiKató írta...

Szia Princi!

Olvastam egy hozzászólásod zazáleánál (már ha jól írom a nevét), ott most foglaltam össze, amit a szabad gépi tűzésről tudok. Ha nem haragszol, bemásolom neked ide egy az egybe, hátha segít valamit!

"SZia!

Próbálkozom:))

Én sima stoppoló talpat használok. Tehát nincs rajta se rugó, se semmi, az alja, ahol érintkezik az anyaggal, kör alakú. De van erre rugós változat is, sőt azt is hallottam, hogy valaki csak úgy, talp nélkül próbálkozik:)))

Aztán: én még nagyon kezdő vagyok ebben, kezdetleges megoldásokkal, de leírom, nekem mi vált be. Egyrészt most megseűzenvedtem, mert folyton szakadt a cérna, erre most kaptam tanácsot: lehetőség szerint friss tűvel szabad gépi tűzzünk. Aztán a nagyok úgy csinálják, hogy nem forgatják az anyagot, nahát én forgatom. Vagyis a leveles tűzésnél úgy csináltam, hogy megvarrtam az indát, aztán úgy fordítottam az anyagot, hogy a levél magam felé nézzen és gy varrtam meg. Na és? Senki se látja. Másrészt én előrajzolom a mintákat vízzel kimosható filccel. Maximum a végén be kell vizeznem. Nekem így könnyebb, még ha nem is követem mindig szigorúan az előrajzolt vonalakat. Princi, ezt neked is tudom tanácsolni, van, aki őstehetség kukacolásban, nekem kell a rajzolás ahhoz, hogy egyenletesnek tűnjön a végén a varrás.

Sebesség: Attól függ, mit akarsz. Nekem tetszik az, amikor nyomom a pedált, mint az őrült és mini öltésekkel varr a gép. Persze az a jó, ha megtalálod az összhangot és azt tartod is, mind a pedálnál, mind az anyag mozgatásánál, de az elején ne várjunk csodát, rendben?:)) Engem pl. nem zavar, hogy itt-ott nagyobb az öltés, máshol pindúr.

Ami fontos, hogy az íveknél ne hirtelen rántsd az anyagot, persze már megint ismétlen magam - gyakorlás kérdése az egész. És ha nem túl feltűnő cérnát használsz az elején, akkor ne is zavarjon! Ne a hibáékra koncentrálj, inkább nézegesd azokat a részeket, amik tetszenek a művedben:))

Hm, mit is kérdeztél még... Jaa, tanácsolnám, hogy kisebb darabokkal kezdj, egyszerűbb motívumokkal. Azt is megfigyeltem, hogy fontos, hogy a talphoz bviszonylag közel fogjam és kicsit le is szorítsam az anyagot, miközben mozgatom. Én szabad gépi tűztem már két réteget is (fedlap+valami merevítés), de volt, hogy 3 réteget (fedlap+vatelin+hátlap) tűztem.

Az alsó fogazatot le kell engedni vagy ha nem lehet, akkor van hozzá egy kis lap, amivel le lehet takarni. Mivel az én gépemen most valami bibi van és ahhoz, hogy a fogazatot visszavarázsoljam, szét kell szedni az alját és visszapattintani, én úgy hagyom a fogazatot. Emiatt kicsit nehézkesebb oldalra és magam felé tolni az anyagot, de nem vészes. Ebben az esetben én minimálisra húzom le az ötléshosszt, hogy a fogazat ne rántson az anyagon olyan nagyot. De ha le van engedve, az a legtutibb, akkor csak te forgatod az anyagod.

Egyelőre ennyi jut eszembe, ha va még kérdésed, írj bátran, a kicsikato kukac gmail pont comon elérsz:))

ha nem haragszol, bemásolom ezt Princinek is, hogy hozzá is eljusson ez a kis szösszenet.

Szép napot!

Kató"

Princi írta...

Nagyon szépen köszönöm KicsiKató! Sokat segítettél igazán!

Látogatóim (2008.08.27-től)

Képtáram / GALLERY (my creations)

Képtáram / GALLERY (my creations)
Kellemes nézelődést!